Univers Cultural – Prima pagină
Noaptea Muzeelor la Muzeul Național Cotroceni- tur virtual al Salonului Artelor Decorative
Muzeul Național Cotroceni- Salonul Artelor Decorative
Artă Muzeele lumii

Noaptea Muzeelor la Muzeul Național Cotroceni- tur virtual al Salonului Artelor Decorative

Pentru a marca Noaptea Muzeelor din acest an, Muzeul Național Cotroceni își adaptează programul și oferta culturală condițiilor actuale și lansează sâmbătă, 14 noiembrie 2020, un tur virtual al Salonului Artelor Decorative, ediția a XVIII-a, eveniment de tradiție al muzeului, pentru a permite astfel accesul tuturor la această retrospectivă anuală a artelor decorative.

http://www.muzeulcotroceni.ro/evenimente/2020/09%2017_iulie_sad_2020.html

http://www.muzeulcotroceni.ro/proiecte/salonul_artelor_decorative/salon_2020.html

Turul virtual al Salonului Artelor Decorative este, de fapt, o prezentare într-un format modern de expunere a artelor decorative, cu 4 secțiuni: Famous, New Blood, History și Portfolio Room.

Artele decorative ocupă un rol din ce în ce mai important în viața de zi cu zi. Orice subiect poate deveni un motiv, un pretext al unei compoziții decorative, sursele de inspirație fiind inepuizabile. De la an la an, Salonul Artelor Decorative – un proiect inițiat în anii ’90 și reluat în urmă cu 3 ani, se transformă și pune un nou accent pe un demers îmbogățit cu alte unghiuri de interpretare decât cele cu care ne-am obișnuit anterior. În paralel cu promovarea şi valorificarea patrimoniului, cu accent pentru artele decorative, vom continua să punem la dispoziţia publicului, proiecte noi şi inedite, precum şi concepte moderne de expunere în cadrul unor evenimente de înaltă ţinută”, a declarat directorul general al muzeului, Liviu Jicman.

În expunere figurează artiști consacrați – Marijana Bițulescu și Ilie Rusu, cărora li se alătură tinerii artiști Erika Eva Popliceanu, Livia Elena Greaca, Maria Laura Greaca, Tudor Matache, Cosmina Maria Anghel, Alexandru Ranga și Ioana Stelea.

Secțiunea History conține o prezentare documentară a cercetării efectuate în anul 2019, ce se regăsește în volumul bilingv Patrimoniul cultural revizitat. Simpozionul de ceramic Medgidia 1971-1977, realizat de Asociația UMA ED România, precum și povestea formelor de lucru, a matrițelor din spațiul dedicate Ceramicii al Combinatului Fondului Plastic, realizate în cadrul Galateea Contemporany Art, intitulată generic 2m3 de istorie.

Salonul Artelor Decorative 2020 a fost curatoriat de Cosmin Năsui și Georgiana Cozma.


Parteneri media:Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Bucureşti FM, Rador, Agenţia Naţională de Presă Agerpres, TVR, HYPTV, Modernism, Historia, Radio Trinitas, Revista Timpul, Ziare.com, Amos News, SeeBucharest.

Articole similare publicate de autor

Începând de astăzi Cetățile HISTRIA, TROPAEUM TRAIANI și MONUMENTUL TROPAEUM TRAIANI își așteaptă vizitatorii/ SALA TEZAUR din sediul MINAC și EDIFICIUL ROMÂN CU MOZAIC vor fi redeschise publicului miercuri, 20 mai

Ana-Maria Bocai

Muzeul Național Cotroceni : CONVERSAȚII LA MUZEU- Destine în căutarea libertății

Ana-Maria Bocai

Documentar: Actorul Alexandru Papadopol împlinește 45 de ani

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.