Univers Cultural – Prima pagină
Muzeul Naţional Cotroceni lansează expoziţia online dedicată Conferinţei de Pace de la Paris (1919–1920)
Artă Muzeele lumii

Muzeul Naţional Cotroceni lansează expoziţia online dedicată Conferinţei de Pace de la Paris (1919–1920)

În aşteptarea reîntâlnirii cu publicul vizitator, Muzeul Naţional Cotroceni lansează sâmbătă, 16 mai 2020, expoziţia online „Conferinţa de Pace de la Paris (1919–2020).
În felul acesta, Muzeul Național Cotroceni îşi propune să ofere publicului o călătorie virtuală în perioada în care s-au dezbătut problemele organizării lumii, după prima conflagraţie mondială.
„Anul 1919 a fost unul crucial pentru România şi familia regală, iar Muzeul Naţional Cotroceni a ales să marcheze acest moment ca parte esenţială a misiunii educative pe care instituţia o urmăreşte, dar şi a interesului faţă de patrimoniul cultural. Chiar dacă anul acesta manifestările cu publicul programate pentru Noaptea Muzeelor au fost amânate pentru luna noiembrie, pe fondul crizei provocate de noul coronavirus, ne-am dorit să prezentăm această expoziţie online pentru a fi alături de public, chiar la data la care în spaţiul european şi în lume era programat acest important eveniment cultural”, Liviu Jicman, directorul general al Muzeului Național Cotroceni.
Expoziţia cuprinde peste 25 de fotografii şi documente şi prezintă aspecte ale organizării şi funcţionării reuniunii internaţionale, solicitările formulate de România, dar şi aspectele diplomatice. Pentru statul român, Conferința de Pace a consacrat procesul de Unire petrecut în anul 1918 şi a fundamentat, la nivel juridic, frontierele şi statutul din perioada interbelică.

Această pagină de istorie este disponibilă atât pe site-ul muzeului, în secţiunea „Vizitare”, cât şi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/muzeulcotroceni , se arată într-un comunicat trimis Univers Cultural.

Articole similare publicate de autor

Filarmonica de Stat Sibiu- 15 mai, ziua relaxării responsabile- într-un prim exercițiu de revenire la viața culturală a orașului

Ana-Maria Bocai

Ludwing van Beethoven :Nu recunosc alt semn al superiorității decât bunătatea

Ana-Maria Bocai

Sibiu: Pentru prima dată în 27 de ani, Festivalul Internațional de Teatru se va desfășura exclusiv online

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.