Univers Cultural – Prima pagină
Ministerul Educației și Cercetării a alocat suma de 150 de milioane de lei pentru achiziția de dispozitive electronice necesare elevilor din mediile defavorite
Artă

Ministerul Educației și Cercetării a alocat suma de 150 de milioane de lei pentru achiziția de dispozitive electronice necesare elevilor din mediile defavorite

Joi, 7 mai, în ședința de guvern s-a adoptat hotărârea prin care se suplimentează bugetul Ministerului Educației și Cercetării, pentru anul 2020, cu suma de 150 de milioane de lei, bani destinați achiziției de dispozitive electronice conectate la internet pentru elevii din mediile defavorizate. În acest mod se va asigura accesul elevilor din învățământul preuniversitar la cursurile desfășurate online.

„Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat într-un comunicat al Ministerului Cercetării și Educatriei, ministrul Monica Anisie.

“Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.”

sursă informații, foto  : pagină facebook Ministerul Educației și Cercetării

autor : Ana-Maria Bocai

Articole similare publicate de autor

Documentar :Muzicianul Goran Bregovic împlinește 70 de ani

Ana-Maria Bocai

Documentar : Regizorul de teatru Silviu Purcărete împlinește 70 de ani

Ana-Maria Bocai

Filarmonica de Stat Sibiu : Două concerte de excepție transmise joi și vineri în #StagiuneaOnline

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.