Univers Cultural – Prima pagină
Lansare de carte | Ana-Maria Bocai
Știri

Lansare de carte | Ana-Maria Bocai

Ana Maria Bocai a fost atrasă de lumea artei încă din anii copilăriei, perioadă a vieții sale în care a îndrăgit muzica și teatrul. A debutat în lumea poeziei în anul 2013 cu volumul de versuri „Eu cred că mai există iubire”, iar în anul 2015 a publicat o nouă carte de poezii „De nu ai fi tu, ce aş fi fost?”. Atunci când nu scrie poezii, Ana Maria Bocai publică articole, interviuri, cronică de teatru și spectacol în diverse reviste de cultură din țară și din Republica Moldova. În acest volum, autoarea descrie, cu o deosebită sensibilitate, relația pe care o are cu Dumnezeu, ne spune despre Eminescu și Brâncuși, vorbește despre visele și iluziile sale, despre soare, valurile mării și pescăruși, despre toamnă, flori și fluturi, dar, cel mai mult, vorbește despre dragoste, iubire și dor. Deosebit de frumoase, consider eu, sunt versurile: „Mi-e tare dor să-mi fie dor, Mi-e dor să fiu cu tine.”

În general, îmi face plăcere să citesc poezii și sunt bucuros că pot recita, în cercuri restrânse, de prieteni, câteva zeci de poezii din literatura clasică. Așadar, am citit cu plăcere și încântare poeziile adunate în acest volum și le recomand tuturor prietenilor Anei-Maria Bocai, să le citească întinși pe un șezlong la țărmul mării, în serile călduroase de vară, când luna plină răsare din mare înainte ca soarele să apună, când pescărușii zgomotoși își caută loc de odihnă, când valurile de peste zi se liniștesc și marea devine calmă și pregătită pentru noapte.

Cercetător științific doctor Sorin Marcel COLESNIUC

Director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța

 

 

Articole similare publicate de autor

Universitatea de Științe Agronomice din București va inaugura primul spital universitar veterinar din România

Ana-Maria Bocai

Placido Domingo este pozitiv la testul pentru Covid-19. Fiul său, Placido Domingo Jr. , se arată indignat pentru modul în care mesajul tatălui său a fost tradus

Ana-Maria Bocai

Concert sub bagheta maestrului Ivan Iliev pe scena Teatrului Național Caracal

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.