Univers Cultural – Prima pagină
Filarmonica de Stat Sibiu- STAGE @ HOME – Alexandr Borodin,  Serghei Rahmaninov, Richard Addinsell în “Stagiunea Online” din această săptămână
Dirijor Nil Venditti (Italia)
Artă

Filarmonica de Stat Sibiu- STAGE @ HOME – Alexandr Borodin, Serghei Rahmaninov, Richard Addinsell în “Stagiunea Online” din această săptămână

În “Stagiunea Online” din această săptămâna- joi și vineri (7 și 8 mai)-, Filarmonica de Stat Sibiu sub bagheta dirijoarei  Nil Venditti (Italia) ne propune să urmărim  poemul simfonic ”Stepele din Asia Centrală” de Alexandr Borodin, Simfonia nr.1 în re minor de Serghei Rahmaninov și ”Concertul pentru violoncel și orchestră în mi minor” de Richard Addinsell. Solistul Concertului pentru violoncel și orchestră este violoncelistul Octavian Lup.

“Poemul simfonic “Stepele din Asia Centrală” a fost compus de Borodin în anul 1880, cu ocazia aniversării a 25 de ani de domnie a ţarului Alexandru al II-lea. A fost executată la Sankt Petersburg, pe data de 8 aprilie 1880, sub conducerea orchestrală a lui Rimski-Korsakov.
La vârsta de doar 26 de ani, Nil Venditti se bucură de aprecierea unor orchestre precum Orchestra Simfonică ”Bilkent”, Orchestră Filarmonicii din Slovenia și ”Orchestra della Toscana”, unde a fost numită dirijor principal invitat pentru stagiunea 2020-2021. Luna ianuarie 2020 îi aduce debuturi în Olanda și Elveția, asistând dirijori precum Marc Albrecht și Paavo Järvi.
Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Octavian Lup a început studiul violoncelului la vârsta de 7 ani la Liceul de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca. În anul 2011 își perfecționează studiile la Conservatorul Național Superior din Paris. Actualmente este doctor în muzică și artist instrumentist al Operei Naționale din București.”se arată în comunicatul trimis către Univers Cultural.

Evenimentele  sunt difuzate  pe pagina de facebook și pe site-ul instituției, precum și pe posturile de televiziune locală TV Eveniment, TV Sibiu și TV Nova.

autor : Ana-Maria Bocai

Filarmonica de Stat Sibiu- STAGE @ HOME – Alexandr Borodin,  Serghei Rahmaninov, Richard Addinsell în “Stagiunea Online” din această săptămână
Octavian Lup

Articole similare publicate de autor

Şerban Cionoff : Ale cui interese le protejează tăcerea ANCOM?

Ana-Maria Bocai

Şerban Cionoff : Toma cu șopârla

Ana-Maria Bocai

Ana-Maria Bocai : Mă înveţi tu? -poem- / Lucian Flontaș- Frédéric Chopin- Nocturne Op.9 Nr.1 / Nocturne Op.9 Nr.2

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.