Univers Cultural – Prima pagină
Doina Badea , un destin tragic
Istorii și tradiții

Doina Badea , un destin tragic

Anul acesta ar fi împlinit 79 de ani. A dispărut, în mod  tragic,  în timpul cutremurului din anul 1977.  Împreună cu ea, atunci, s-au stins soțul ei și cei doi copii.

Doina Badea s-a născut la Craiova,în anul 1940.  Școala Populară de Artă din Craiova  și Filarmonica de Stat ” Oltenia ” i- au deschis drumul către o carieră complexă. În anul 1960, debutează pe scenă teatrului din Deva, pentru ca începând cu anul 1963 să fie angajată a Teatrului ” Constantin Tănase ” din București.

A fost prezentă în numeroase emisiuni de radio și televiziune, și a apărut pe scene atât în țară, cât și în străinătate.  Succesele care au încununat recitalurile  susținute la Festivalul ” Cerbul de Aur ” din anii 1968 și 1971, dar și la Sala Olympia din Paris, au confirmat  valoarea unei voci inconfundabile.

O voce deosebită, despre care muzicologul George Zbârcea a spus :

” Avea, într-adevăr, un fel ai ei propriu de a interpreta orice melodie, o rezonanță particulară a tonurilor. Nu semăna cu nimenea și nimeni nu va putea să o imite, fiindcă Doina Badea este o apariție singulară, căreia până și cei indiferenți îi recunosc unicitatea să de nerepetat. ”

Ana-Maria Bocai

sursa informatii https://ro.wikipedia.org/wiki/Doina_Badea

sursa foto Electrecord

 

Articole similare publicate de autor

Şerban Cionoff : Cum a rezolvat Pavca problema complexelor lui Conu Alecu în fața lui Nicolae Ceaușescu!

Ana-Maria Bocai

Ana-Maria Bocai : Doină

Ana-Maria Bocai

Ana-Maria Bocai : Închinare

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.