Univers Cultural – Prima pagină
Compania Antibiotice Iași : Solidară cu sistemul de sănătate din România : a reluat producția de Paracetamol și Novocalmin/  a introdus în fabricație hidroxiclorochina comprimate,  medicament folosit în tratarea virusului Covid 19
Știri

Compania Antibiotice Iași : Solidară cu sistemul de sănătate din România : a reluat producția de Paracetamol și Novocalmin/ a introdus în fabricație hidroxiclorochina comprimate,  medicament folosit în tratarea virusului Covid 19

În primul trimestru al acestui an, Compania Antibiotice Iași  a reluat în regim de urgență producția de Paracetamol și Novocalmin  ( metamizol sodic)- folosite în combaterea febrei și a durerii provocate de noul virus- și a introdus în fabricație hidroxiclorochina comprimate,  medicament folosit în tratarea virusului Covid 19.

“Niciodată lumea nu a traversat, în epoca modernă, o criză de sănătate publică de o asemenea amplitudine, iar viaţa oamenilor, implicit cea a afacerilor, nu va mai fi cu siguranţă la fel.

În contextul acestei crizei sanitare, compania Antibiotice a fost solidară cu sistemul de sănătate din România, continuând activitatea de producţie şi livrarea de medicamente generice, utilizate în tratarea simptomelor de COVID-19.

Compania are capacitatea de a produce pe fluxurile proprii medicamente, care în astfel de momente precum această pandemie, să fie la îndemâna profesioniştilor din domeniul medical pentru tratarea pacienţilor vulnerabili.

În primul trimestru al acestui an, Antibiotice a reintrodus în fabricație, în regim de urgență, produsele Paracetamol și Novocalmin® (metamizol sodic). Aceste medicamente au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naționale de tratament în UE, că primă opțiune la inițierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecțiacu COVID 19.
De asemenea, în luna mai s-a obținut prima tranșă de hidroxiclorochină comprimate. Antibiotice a început demersurile pentru înregistrarea produsului la ANMDMR și Comunitatea Europeană pentru indicațiile specifice acestei substanțe active.
În contextul nevoilor crescute de materiale de protecție,compania Antibioticea demarat cercetarea și testarea unor dezinfectanți atât pentru mâini cât și pentru suprafețe, ce pot fi produși pe fluxurile proprii.”  se arată într-o postare pagină de facebook a Companiei Antibiotice Iași.

sursă informații și fotografie : pagina de facebook a Companiei Antibiotice Iași

autor : Ana-Maria Bocai

Articole similare publicate de autor

Şerban Cionoff : O inadmisibilă încălcare a deontologiei jurnalistice

Ana-Maria Bocai

Anghel (ANPC) : Toate produsele din China pentru care există posibilitatea transmiterii coronavirusului vor fi verificate

Ana-Maria Bocai

Expoziție eveniment la Muzeul Național Cotroceni: Rezistenții. Amintire și recunoștință

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.