Univers Cultural – Prima pagină
Pianistul Aimo Pagin
Pianist Aimo Pagin
Artă

Ana-Maria Bocai : Valsurile lui Frédéric Chopin și pianistul francez Aimo Pagin

Cred că  un lucru important atunci când interpretezi Chopin este fără îndoială să te identifici cu el și mai ales să vibrezi în mod în care spiritul romantic  a simțit și a creat propriul său cadru existențial .  Se spune că avea un suflet nobil , fapt care  a conturat stilul visător în care intepreta și compunea marele pianist.
Cu siguranță, originalitatea în redarea unei partituri este esențială pentru un artist, dar rămâne acel ceva, acel quelque chose ,  care este liantul între compozitor și interpret și  care aduce mereu în actualitate geniul marelui romantic.
Scriu toate acestea și ascult Chopin, așteptând cu mare interes albumul ” Integrala valsurile ” în intepretarea plină de culoare și sensibilitate a talentalui pianist francez Aimo Pagin.
Așa cum artistul declara într-un interviu acordat Univers Cultural, acest album înseamnă realizarea unui vis pe care îl avea încă din copilărie.
În concretizarea acestui proiect important a fost sprijinit de prestigioasa firmă Bösendörfer din Viena, cu care anul trecut a semnat un contract.

Articole similare publicate de autor

Ana-Maria Bocai : Ștefan Iordache – ” cel mai iubit dintre pământeni”

Ana-Maria Bocai

Bladerunner by Vladimir Kush

Ana-Maria Bocai

Placido Domingo este pozitiv la testul pentru Covid-19. Fiul său, Placido Domingo Jr. , se arată indignat pentru modul în care mesajul tatălui său a fost tradus

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.