Univers Cultural – Prima pagină
Ana-Maria Bocai : Trebuie să ai suflet ca să îi vezi!
Literatură

Ana-Maria Bocai : Trebuie să ai suflet ca să îi vezi!

Îngerii nu au aripi, îngerii au chip de om: copil sau bătrân sau cine știe ce haine îmbracă … poate un halat și nu neapărat, alb. Un chip blând, atât de palid încât nu ai cum să nu recunoști suferința și încerci, cu mintea, să înțelegi ce are și de ce nu o ajută nimeni. Un copil, pentru că este încă un copil, chiar dacă vârsta spune mai mult. Tatăl îi mângâie palmele și degetele atât de subțiri, și parcă îți este teamă să nu se frângă. Momente în care desenezi în minte scenarii și vrei cu tot sufletul să cunoști cauza durerii… crezi,  aiurea, că o poți alina.

Nu mai rezit și întreb : Ce are și de ce nu o ajută nimeni? Ochii părintelui se ridică și mă privesc lung, și îmi răspund mut: ” Nu o poți ajuta! “. Răspunsul este : ” Aș vrea mult , mult !”

Fără să deschidă ochii, copila îmi răspunde cu glasul stins : ” Mă doare îngrozitor capul și nici nu pot mânca de câteva zile, vomit tot. Nervul optic…” Respir cumva ușurată, dacă pot spune așa: vindecare există, dar mai durează și încă nu vine nimeni să o ajute. Încerc să găsesc întrebări, chestii mărunte și banale, poate reușesc să o liniștesc puțin. Poate gândul meu bun îi va da putere. Părul i se revarsă acum, desfăcut din elasticul cu care câteva minute înainte fusese prins. Și este atât de frumoasă și de … palidă.

Mă revolt, așteptarea pentru noi nu este grea, noi suntem puțin mai bine acum … să vină cineva la ea. Aflu că medicul este de gardă pe două secții și poate acolo, cineva, este grav, mult mai grav.

O las pe copilă și plecăm. Medicul care se ocupă de noi ne primește, chiar dacă nu am avut programare. Un “înger” cu halat colorat și păr lung.

Pe un hol de spital, printre lacrimi, suferință și zâmbete, întâlnești mulți, mulți îngeri. Trebuie să ai suflet ca să îi vezi!

Articole similare publicate de autor

Şerban Cionoff : Am murit și am înviat!

Ana-Maria Bocai

Geo Bogza : Orice Om -Voi, cei care știți că meritați dragostea mea, aveți grijă să nu mă ucideți

Ana-Maria Bocai

Ana-Maria Bocai : Am să îţi aduc și flori cândva

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.