Univers Cultural – Prima pagină
Ana-Maria Bocai : Societate, încotro ?
Împreună să transformăm cuvintele în fapte

Ana-Maria Bocai : Societate, încotro ?

Constat, cu tristețe, dragii mei că trăim intr-o lume urâtă, în care totul este de vânzare, chiar și sufletul. Mercantilismul zilelor noastre a atins apogeul, fenomenul este unul de masă, și nu putem arăta cu degetul, există un tot unitar, cazurile nu mai sunt izolate.

Este desuet să vorbim despre morală, într-o lume în care omul se vinde cel mai ușor, pe un preț de nimic.

Femei și bărbați, deopotrivă, sunt subiectele acestui târg, care spun eu că afectează în mod direct evoluția societății. Vorbea, cândva , și Enescu despre parvenitism, și acum îi înțelegem cu adevărat sensul și proporțiile.

Care sunt cauzele intrinseci ale acestui fenomen, care sunt modificările la nivelul relațiilor interumane, și cum ne va afecta pe noi toți, ca societate, acest ” comportament ” altfel”?

Nu aș vrea să discut pe caz, ori pe cazuri, deși în ultima vreme, sunt din ce în ce mai multe. Concluzia mea este că din acest ” joc murdar” , afectați sunt copiii, cei care reprezintă, de fapt, societatea de mâine.

Nu este neapărat că această “normalitate” să fie întru totul cea pe care o cunoaștem, evoluăm și nu ne putem opri din mers , dar trebuie să fie una care să permită acestui organism, numit societate, să funcționeze, având la baza principii morale și valori.

Ne autodistrugem, fără ca să avem această conștiință.

Articole similare publicate de autor

Ana-Maria Bocai : Respirație ușoară, oameni frumoși! 

Ana-Maria Bocai

Ana-Maria Bocai : Invitație

Ana-Maria Bocai

Jurist Ana-Maria Bocai : Copiii nu sunt bunuri de împărțit la divorț

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.