Univers Cultural – Prima pagină
Ana-Maria Bocai :  Șoapte (1)
Literatură

Ana-Maria Bocai : Șoapte (1)

Aş vrea să scriu, să scriu …nu mai ştiu despre ce şi mai ales cum.

Mă simt goală de mine, împietrită într-o lume străină, rece fără clipe de iubire. Faci parte din mine, simplu, fără cuvinte şi sentimente “ mari “ care ar anula orice urmă de unamitate, de simplitate a fiinţei.

Nu mai ştiu cum ai apărut în viaţa mea, poate ai fost mereu acolo ca să te iubesc, fără măcar să te fi cunoscut. Poate m-ai urmarit în tăcere dintr-o altă viaţă şi lume. Încerc să îmi imaginez cine am fost noi cândva, suflete prinse între trecut –prezent-viitor.

Dacă e adevărat că există mai multe vieţi, înseamnă că noi ne apropiem de final. Te simt cum umpli golul lăsat în mine de univers după fiecare naştere, în care nu îmi mai amintesc cine am fost şi pentru ce m-am întors aici.

Acum e simplu, ştiu că sunt Eu pentru tine şi pentru perfecţiunea care aşteaptă împlinire.

Tu m-ai găsit, eu am misiunea să adun cele două bucaţi de suflet pentru eternitate, să unesc într-un final de lume ceea ce cândva a fost noi.

Banal, ai să spui:

-Vorbe goale, cum un om simplu vorbeşte despre lucruri aşa măreţe pe care nici măcar nu le înţelege uneori ?

Simplu: dincolo de exprimare, de noi în carne şi oase, lucrurile sunt mult mai mari şi mai profunde, şi nu pot fi pătrunse cu puterea raţiunii.

Scrie, scrie, scrie … despre ce şi cum ???

Azi m-am trezit sub o ploaie de sărutări, mi-ai sărutat faţa ca un tată , ca un frate, ca un amant şi iubit. Le simt şi acum, avide, gingaşe, încremenite în visul trăirilor mele: buzele tale mângâindu-mi faţa ,obrazul, ochii, tâmplele,fără însă ca buzele noastre să se regăsescă. Căutăm pacea unul în celălălt, fără ca vreodată să ne fi întâlnit. Doar vocea răzbate de undeva din trecut, şoptind mereu şi mereu numele meu ca o rugăciune, la care speri să nu primeşti nicicând răspuns.

Articole similare publicate de autor

Rabindranath Tagore : Poeme de dragoste

Ana-Maria Bocai

Mihai Eminescu

Ana-Maria Bocai

DOCUMENTAR: 115 ani de la moartea scriitorului Jules Verne

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.