Univers Cultural – Prima pagină
Ana-Maria Bocai : Omul nu se schimbă
Spiritualitate

Ana-Maria Bocai : Omul nu se schimbă

Omul nu se schimbă, comportamentul său este determinat genetic , cu anumite predispoziții.

Trăind într-un anumit mediu, ajungi să copiezi voluntar sau involuntar gesturile celor care te înconjoară.

În momentul în care conștientizezi că în jurul tău se desfășoară anumite evenimente care nu îți sunt favorabile sau care nu corespund vibrației tale, nu îți rămâne decât să părăsești cât mai repede grupul sau locul în care te găsești.

Un om rău va rămâne rău toată viață, așa cum la fel de bine comportamentul unui om bun, determinat de anumiți factori, să fie răutăcios.

Este acea expresie de mirare, care -cred că- se regăsește în toate culturile : ” Ce se întâmplă cu el/ea? Nu îl/o cunoașteam așa.”

Sunt persoane care reușesc să joace atât de bine ” teatru” și își ascund intențiile fără ca să fie ” descoperite” timp de zeci de ani.

Nu sunt psiholog și nu pot să fac o analiză din acest punct de vedere. Este doar o părere, formată pe baza experienței și a observării pe termen lung a mai multor caractere.

Oamenii sunt ființe complexe, nu neapărat complicate. De cele mai multe ori însă , astăzi, sunt ființe superficiale, fără să stabilească un raport adevărat cu propria lor existență.

Dacă ștergem din filmul lor, serviciul – obținut de ce mai multe ori prin mijloace facile, căsătoria -intemeiată și ea pe interes, “reali” sunt poate doar copiii, dar nu știm dacă ei au apărut dintr-o conștientizare a rolului lor sau este doar tradiție.

Sunt cei care bârfesc, manipulează și creează situații doar pentru a-și satisface propriul orgoliu. Micimea intelectuală  și slăbiciunea sufletească sunt premisele acestor comportamente.

Nu știu dacă există cale de înțelegere. Dacă mă întorc la ideea de la care am plecat, concluzionez că ” vindecare” pentru astfel de personaje nu există.

Doar că sufletul bun, crede în miracole și speră într-o îndreptare venită de undeva de sus.

Articole similare publicate de autor

Mihai Eminescu : Nimic nu este mai periculos pentru conștiința unui popor, decât priveliștea corupției și a nulității recompensate

Ana-Maria Bocai

Ana-Maria Bocai : Pentru tine , Gyuri

Ana-Maria Bocai

Hortensia Papadat Bengescu :    Prietenia …ce dar al vieții! 

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.