Univers Cultural – Prima pagină
Ionuț Voinea
Artă Evenimente

Ana-Maria Bocai – Ionuț Voinea-un român în Tunisia

Mâine, 23 ianuarie 2019, pe scena Théâtre des Régions, din Tunis alături de Orchestra Simfonică „Les Solistes” va participa în calitate de solist și violoncelistul român, Ionuț Voinea.

Născut într-o familie cu tradiție în domeniul muzical, violoncelistul Ionuț Voinea, și-a continuat studiile muzicale, începute în copilărie, la Colegiul Național de Muzică ” George Enescu”, sub îndrumarea profesoarei Anca Vartolomei, urmând apoi cursurile Universității de Muzică din București, avându-l ca profesor pe renumitul profesorul universitar doctor Aurel Niculescu.

În prezent este lector universitar în cadrul Universității din Sfax-Tunisia-Haute Ecole de Musique, unde predă violoncel și muzică de cameră.

A susținut concerte în România alături de orchestrele Filarmonicilor din Craiova, Sibiu, Oradea, Brașov, etc și împreună cu profesorul Mihai Ghica a pus bazele Fundației pentru Muzică Veche din România. Formația de Muzică Veche -Collegio Stravagante , al cărei membru fondator este, a avut numeroase reprezentații atât pe scene din România,dar și din străinătate: Suedia, Norvegia , Finlanda, Elveția și Franța.

În anul 2012 este invitat în calitate de Guest Star pentru a susține un recital și un Masterclass la Universitatea Sam Houston State University- Houston Texas.

De-a lungul carierei a colaborat și s-a perfecționat cu violonceliști cunoscuți, precum: Klauss Kangisser, Ștefan Popov, Gerhard Hammann, François Salque, Anne Gastinel, Luis Claret.

O biografie bogată, o experiență concertistică despre care cu siguranță vom afla mai multe, chiar de la violoncelistul Ionuț Voinea, într-un interviu viitor.

Articole similare publicate de autor

Cristian Sandache: RAFINAMENTUL DISCREȚIEI

Ana-Maria Bocai

Șerban Cionoff – Cronica unor întâlniri memorabile – Ce însemnau trei minute pentru Hermann Oberth

Ana-Maria Bocai

Verbier Festival- 18 iulie- 3 august

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.