Univers Cultural – Prima pagină
Ioan Gyuri Pascu : o istorie sau un suflet?
Istorii și tradiții

Ana-Maria Bocai : Ioan Gyuri Pascu: o istorie sau un suflet?

16 noiembrie 2014- un ultim spectacol marca Distractis.
Noiembrie a acelui an a fost luna alegerilor prezidențiale și politica, mai mult decât oricând a fost vreodată,a devenit subiectul unui pamflet regizat în dimensiuni impresionante.
Gyuri era vesel, m-a primit cu o îmbrățișare nepământeană și, în loc de bun venit, a șoptit:”să nu mai porți negru”.
Palma lui, parcă prea mică și fragilă, îndemna și însemna prietenie.
O amintire și un text din vremea aceea.

Noaptea preşedinţilor”, însă eu aş spune mai degrabă nopţile preşedinţilor, pentru că trupa Distractis a gândit să ne prezinte o realitate electorală comică, în trei spectacole jucate pe toată perioada alegerilor prezindenţiale. Este de înţeles de ce debutul a acestui proiect a avut loc, deloc întâmplător , în seara primului tur de scutin, urmând ca ultimul spectacol să se desfaşoare în data de 16.11.2014, seara celui de-al doilea tur de scrutin.

Un show complex, bine gândit şi structurat,o comedie a timpurilor noastre, descoperind într-o satiră fină triste aspecte ale vieţii politice şi sociale actuale. Muzică, parodie, improvizaţie într-o sută de minute de bună dispoziţie, care însă te trimit subtil cu gîndul la întrebarea : eu cu cine votez ?

Îi recunoaştem în trupa Distractis pe membrii trupei Divertis, cărora li s-au alăturat în mod fericit actorii : Paula Chirilă şi Dan Rădulescu. Aceeaşi talentaţi promotori ai umorului de bună calitate, ce crează personaje memorabile,membrii trupei ne invită , aşa cum au facut în repetate rânduri, să le descoperim sufletul artistic care se îmbogăţeşte continuu pentru bucuria celor care le urmăresc spectacolele.

Pe scena Cinema Pro, în data de 16.11.2014, într-un ultim spectacol “Noaptea Preşedinţilor” îi puteţi revedea pe îndrăgiţii membrii ai trupei Divertis :Ioan Gyuri Pascu, Florin Constantin,Doru Antonesi,Cristian Grețcu,Silviu Petcu,Doru Pîrcălabu,Valentin Gora şi pe cei doi actori invitaţi : Paula Chirilă şi Dan Rădulescu.

 Ana-Maria Bocai

fotografiile sunt din arhiva mea personală

 Ana-Maria Bocai : Ioan Gyuri Pascu:  o istorie sau un suflet?Ana-Maria Bocai : Ioan Gyuri Pascu:  o istorie sau un suflet?

Articole similare publicate de autor

Ciprian Porumbescu : Din an în an

Ana-Maria Bocai

Ana-Maria Bocai : Vino, Doamne!

Ana-Maria Bocai

Adrian Cioroianu : Regina Maria și “tigrul”

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.