Univers Cultural – Prima pagină
Alunecare masivă de teren în localitatea Azuga, județul Prahova, 125 persoane au fost evacuate- informează Ministerul Mediului din România
Știri

Alunecare masivă de teren în localitatea Azuga, județul Prahova, 125 persoane au fost evacuate- informează Ministerul Mediului din România

Suntem informați  într-o postare pe  pagina oficială a Ministerului Mediului din România despre alunecarea  masivă de teren care s-a produs vineri seară în localitatea Azuga, jud. Prahova. Din aceeași sursă aflăm că alunecarea  de teren a obturat albia cursului de apă Azuga, existând riscul blocării albiei și înregistrării de inundații.

“Echipele Administrației Naționale Apele Române sunt în teren. Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Prahova s-a deplasat la fața locului pentru evaluarea situației și stabilirea măsurilor de intervenție în regim de urgență. Din primele informații situația se prezintă astfel:

Alunecarea de versant pe malul stâng al râului Azuga a opturat albia pe o lungime de 70-80 metri și are o înălțime de aproximativ 3 metri.

Localizarea alunecării este în zona străzii Umbroasă, la circa 3 km aval de secțiunea Stația Hidrometrică Azuga, care este situată în dreptul pârtiei Sorica. Alunecarea a ajuns până la casele de pe malul drept, locuitorii acestora fiind deja evacuați – 125 persoane. Masă alunecării conține și material lemnos din fondul forestier de pe versantul care a alunecat.”, se anunță de către sursă citată.

Pentru a se evita înregistrarea de inundații, SGA Prahova a luat o serie de măsuri, prin asigurarea unei secțiuni minime de scurgere.

“SGA Prahova va deplasa în zonă un excavator cu braț lung și un buldozer, urmând că ulterior să creeze un deversor natural prin ebulmentul alunecării, pentru asigurarea secțiunii de scurgere a apei râului Azuga.

În funcție de evoluția fenomenului, vom reveni cu informații suplimentare.”. precizează  sursă citată.

autor : Ana-Maria Bocai

Alunecare masivă de teren în localitatea Azuga, județul Prahova, 125 persoane au fost evacuate- informează Ministerul Mediului din RomâniaAlunecare masivă de teren în localitatea Azuga, județul Prahova, 125 persoane au fost evacuate- informează Ministerul Mediului din RomâniaAlunecare masivă de teren în localitatea Azuga, județul Prahova, 125 persoane au fost evacuate- informează Ministerul Mediului din România

sursa text , foto-  Ministerul Mediului – România- https://www.facebook.com/pg/Mediu.Romania/videos/?ref=page_internal

Articole similare publicate de autor

Șerban Cionoff : Cuvânt la despărțirea de N. Tertulian

Ana-Maria Bocai

Coronavirus/ Rafila : Boala nu se transmite prin atingere, ci prin intermediul secrețiilor respiratorii; nu există purtători ai virusului

Ana-Maria Bocai

Şerban Cionoff : O inadmisibilă încălcare a deontologiei jurnalistice

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.