Univers Cultural – Prima pagină
Agenţia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă
Comunicat de presă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt

2.076 persoane angajate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt

În primele 3 luni ale anului 2019, urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru OFM Olt, 2.076 au fost încadrate în muncă.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 martie 2019, 875 au peste 45 de ani, 546 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 346 au între 25 și 35 de ani, iar 309 sunt tineri sub 25 de ani (din care 309 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, 829 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 1.247 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (863), urmate de cele cu studii gimnaziale (278), profesionale (221), 91 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in primele 3 luni ale anului 2019, 1.328 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 3 luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6.071 persoane.

Articole similare publicate de autor

ANOFM – EURES (Serviciile Publice Europene de Ocupare)

Ana-Maria Bocai

Muzeul Național Cotroceni organizează Cotroceni Summer Camp – ateliere creative de muzeologie

Ana-Maria Bocai

Muzeul Național Cotroceni deschis de 1 mai

Ana-Maria Bocai

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.